SALT

A mixed use ideas competition in Syracuse, New York.

Project Team
Theodore L. Brown
Anne Munly
Martin Haettasch
George Little
Marco Ravini

As part of ongoing redevelopment of the Near West Side, led by Upstate, the design team was asked to solve a multiplicity of existing programs on a single block. Nojaim grocery store, the last grocery store in Syracuse that is primary used by pedestrians, required renovation and sustainable updates including a green roof and grey water retention system.  A medical clinic, separated by a parking lot, required a 350% expansion. By reorganizing the program, and inserting community based components such as a greenhouses and outdoor market spaces, the project situates itself as a critical location in the redeveloping pedestrian and bike friendly city.

saltdistrict-axon1
saltdistrict-axon2